Projecte educatiu

 

S’ofereix un espai educatiu estimulant i agradable, que fomenta l’autoestima, l’autonomia i la socialització dels infants. On es desenvolupen tots els aspectes de la seva personalitat, cognitius, motrius i afectius en un ambient de respecte, on la tolerància i la solidaritat regulen la convivència. La base de la nostre tasca és estimular l’autonomia dels infants, donant l’oportunitat de decidir, escollir i fer-se les coses sols, refermant la seva confiança i seguretat en ells mateixos. Tenir cura del benestar físic i psicològic i de la seva integritat física per a que aprenguin a valorar la seva salut. Es fomenta el despertar del desig d’aprendre i de gaudir de totes les activitats, afavorint la interacció entre educadora i infant, en una actitud receptiva i d’implicació. Sempre atenent de forma afectuosa, tendre, sensible, responent a les seves necessitats per a que aprenguin a estimar.Es manté una actitud d’escolta i de comunicació per afavorir la capacitat d’expressió i el llenguatge, fomentant el compartir sentiments i emocions, ajudant a entendre les situacions, tant positives com negatives, per relacionar-se amb respecte, introduint les pautes en la societat on viuen per aprendre a identificar i valorar la cultura, sempre respectant les diferencies culturals, socials i personals per a que els infants aprenguin a valorar la diversitat de la que formem part.

 
 

Adaptació

 

Som conscients de l’important moment que viuen els infants i les famílies en deixar l’àmbit de confort conegut per iniciar una nova etapa plena de canvis, noves relacions i espais diferents. A la Llar us acompanyem en aquest procés tant especial de manera individual, ja que cada família i cada infant necessita la seva adaptació a nous entorns, sense presses, sense normes preestablertes i amb tota la confiança i tranquil·litat que proporciona l’experiència en els més petits de casa. Tot procés necessita el seu temps, per aquest motiu els primers dies s’adaptaran a les necessitats de cada infant.

 
 

Activitats

L’eix central de la nostra tasca va dirigida a l’atenció individualitzada dels infants i, en el dia a dia, esdevenen imprescindibles les estones de joc lliure, les cançons, la música, els contes, les titelles, les primeres paraules, les activitats de moviment, les activitats d’experimentació, els primers gargots, els somriures, les mirades de complicitat, les carícies i l’estimulació sensorial.Entre d’altres activitats concretes que fem son:Jocs d’experimentació amb diferents tipus de material.Fer, escoltar i aprendre música i els diferents instruments musicals.Celebrar les festes tradicionals, com per exemple la castanyada, el Tió, el Carnaval, la Mona de Pasqua, Sant Jordi i l’ou com balla.Sortides a la ludoteca i altres llocs que ens semblen interessants per als infants, com pot ser la fira de nadal del barri, una granja, la platja o l’auditori.